• English
  • Bokmål
  • Polski

Våre programmer

Gatebarn

Russlands gatebarn, «Bezprizorniki» - «uten tilsyn», har eksistert i det russiske samfunnet siden revolusjonen i 1917, og er beskrevet av mange forfattere. Problemet er ikke blitt borte.
Mange av gatebarna i dag er ikke foreldreløse, men er blitt gitt opp av foreldre som ikke har råd til å fø dem lenger, sier barnefondets president, forfatteren Albert Likhanov.
 
Det er ikke bare et liv på gaten, uten foreldre, som rammer barn i Russland nå. Den sosiale tilstanden går ut over helsa. Bare ett av ti russiske barn er friskt når det går ut av skolen.

Hund terapi

Barn som er i barnehjem har ofte en tøff historie bak seg. Den kan være preget av uforutsigbarhet og usikkerhet. Å møte en trygg, kosete, vennligsinnet hund betyr mye for et barn. Hunden hjelper barn med å holde tak i livet og håndtere problemer med psykose og spiseforstyrrelser. Vi får også innsyn i vesentlige effekter av interaksjonen med dyr, som mestringsevne og mindre sosial angst.

Filippinene

Vi driver med et utstrakt arbeid i forskjellige fattige områder i Davao city.

 

Integrering

Mange ganger barna fra Norge kommer for å besøke barna som bor i barnehjem i Polen i Sosnowiec. Her bor det rundt 120 barn fra alderen spedbarn til 18 år. Vi kan være med å leke sammen med barna, hilse på de som driver og hjelper til her. 

Sports aktiviteter

Aktiv Barnehjelp organiserer forskjellige programmer for unger som kommer til terapi senteret. Dette er unger som bor hjemme med foreldrene sine, men de er fattige og barna kommer hit istede for å vanke på gata uten noe å ta seg til.

Sider