Vårt arbeid

HANDIKAPPET

Noen barn trenger hjelp hele livet. Handikappede barn bor på institusjon fra de er helt små. Vi hjelper et barnehjem i Gliwice i Polen. De kommer til å trenge hjelp resten av livet. De fleste er veldig glade i å lage ting. De tegner, maler og lager ulike ting av papir, bånd og andre hobbymaterialer. De som ligger i sengen, har glede av musikk eller dukker. Noen pusler puslespill, ser på barnebøker og leker med barneleker. De dårligste får terapi ved hjelp av kjæledyr. Vi vet at de setter stor pris på kontakten med dyr. Denne gruppen har også glede av å være i vann, og vi har derfor satt i gang med basseng terapi. Disse aktivitetene har vi så langt kunnet tilby en gang om uken. Det ønsker vi å fortsette med. Har du hobbymaterialer eller leker som du ikke skal bruke, vil det komme til god nytte her.

BARNEHJEM

Aktiv Barnehjelp støtter forskjellige barnehjem og organiserer sportsaktiviteter, forskjellige kurs og turer for å hjelpe barn.Vi ønsker å bidra til at barnehjemsbarn skal ha en følelse av å gjøre aktiviteter som barn med familier gjør til vanlig. Dra på tur, være med på fritidsaktiviteter. De eldste barna ønsker seg stort sett det samme som de yngste. Mest av alt ønsker de seg et hjem og en familie. Realiteten er at når barna blir over åtte år, er sjansene for adopsjon nesten lik null. Ungdommer som kommer fra barnehjem må i en alder av 17-18 år bo i fellesskap med andre i leiligheter hvor de må klare seg selv med noe støtte fra kommunene. Vi bidrar til at ungdommene også kan delta på aktiviteter, kurs og gir de også klær, sko, kosmetikk m.m.

FYSISKE AKTIVITETER

Aktive barn er glade barn. Sport spiller en stor rolle i barns liv. Aktiv Barnehjelp organiserer forskjellige aktiviteter flere steder for unger i Polen, Ukraina og Filippinene. Mange barn bor sammen med familien under fattige kår. Når pengene ikke rekker til å brødfø familien hele måneden, kan barna ikke være med på det samme som vennene sine. Derfor arrangerer vi sportsaktiviteter. Sunt for kroppen, og en god øvelse i disiplin. Kurs  og organisert fysisk aktivitet holdes flere ganger i uken.

HÅNDVERK AKTIVITETER

Å drive med kunst og håndverk gir barn en måte å uttrykke seg på. Aktiviteter som tegning eller maling lar dem slippe fantasien løs og uttrykke sine indre tanker og bekymringer.

Kunst spiller uten tvil en betydelig rolle i barns utvikling. Kunst og håndverk forbedrer barnas psyko mobilitet betydelig siden de øver seg på å håndtere forskjellige verktøy som blant annet pensler og saks. Aktiv Barnehjelp driver med håndverksaktiviteter i mange barnehjem i Polen og Ukraina og på et bibliotek i Ukraina. 

FRITIDSHUS

Fritidshus er et aktivitetshus gjennom Aktiv Barnehjelp, hvor vi tilbyr gratis pilates, yoga, cardio step, zumba og matkurs. Det er åpent for alle i alle aldre! Vi ønsker å gi noe tilbake til de som hjelper oss med å hjelpe andre!

FAMILIESTØTTE

Det er mange fattige familier i Ukraina, Polen og Filippinene.  Vi hjelper hele familier med sko, mat, klær og leker til barna. Alenemødre blir ekstra takknemlig for å få noe til barna sine og seg selv. Barn i fattige familier opplever det samme som barn i barnehjem. De har behov for å være med på aktiviteter, kurs og turer for å få stimuli i hverdagen på samme måte som familier som er litt bedre stilt. Derfor organiserer vi utflukter, turer, kurs og fritidsaktiviteter.

DYRETERAPI

Barn som er i barnehjem har ofte en tøff historie bak seg. Den kan være preget av uforutsigbarhet og usikkerhet. Å møte en trygg, kosete, vennligsinnet hund betyr mye. Hunden hjelper barn med å holde tak i livet og håndtere problemer med psykose og spiseforstyrrelser. Vi får også innsyn i vesentlige effekter av interaksjonen med dyr, som mestringsevne og mindre sosial angst.

KLESINNSAMLING

Aktiv Barnehjelp AS er et eget selskap og drifter innsamling av tøy, sko og leker. Store deler av det som blir samlet inn blir solgt til ulike samarbeidende firma i Polen og resterende blir gitt til familier og barnehjem. Hele overskuddet fra Aktiv Barnehjelp AS går til den frivillige organisasjonen Aktiv Barnehjelp. Hovedinntekten til organisasjonen Aktiv Barnehjelp er fra overskuddet fra innsamlingen. 

Med små midler kan vi gi barn en bedre oppvekst. Det du ikke trenger lenger, trenger de her – voksne og unge i nød. Med leker, klær og ting som vi har fått, har vi kunnet bidra til å gjøre flere barnehjem til et bedre sted å være. Vi samarbeider bare med dem som virkelig ønsker å gjøre noe for barna. Og vi sikrer oss at tingene kommer frem. Vi kjenner mottakerne av støtten og gavene du gir personlig. Det gir mening i hverdagen for både deg, oss og de som får noe.

UT PÅ TUR

Utover å gi barn og unge fra barnehjem og fattige familier klær som vi får fra Norge, tar vi dem ofte på en opplevelsestur. Akkurat som de fleste andre ungdommer er de glade i fart, spenning og opplevelser som kiler litt ekstra i magen. Til forskjell fra de fleste andre ungdommer, får de ikke denne slags opplevelser hjemme eller i barnehjem.

GATEBARNA

Det begynte på gaten i Moskva i 1997. Små barn som hverken hadde familie eller noe sted å bo, tigget penger til mat. Disse barna ble de første vi hjalp.